Thursday, November 6, 2014

Aku OBES???

Pergh....sungguh x ku sangka buah cempedak jadi nangka. Akhirnye, kate kate aku selame ni yg beria nak gemuk nak berisi rupenye masin. Aku obes! OBES!! Tadi aku baru je cek kat klinik depan opis aku ni...Lian Norana Clinic, just nak timbang berat. terkejut aku tengok berat aku 65kg...mak ai..beratnye. Berat bagi yang tggi mcm aku ni la...hehehehe... Tggi aku sorry la nak bgtau korang kan.. Bile dah tau berat mcm kerbau, aku pon tanye la org kaunter tu BMI aku normal ke idak...dia tengok tengok, level aku dah tahap obes.tapi sempadan je la...belum sepenuhnye obes.

Hati aku tergerak nak timbang berat sbb aku pelik la, setiap kali selfie...(gittew...) setiap kali amik gambo, muke aku membayak mcm kek yang terlebih soda bikarbonat. Songkok aku pakai pon dah xmuat letak atas kepale...tu yang aku cek tu.

Tu la...dulu nak sangat gemok. sekarang, amik kau!! Dulu aku kurus giler...beli baju size s pon still longgar. boleh masuk dua lengan kat lengan baju tu. nampak buruk la... So aku tiap ari la ckp bile la nak gemuk bile la nak berisi...skang...nah!! Mmmm...disebabkan badan aku dah mule mcm kerbau, aku kene start diet. tp aku selalu rase lapor...sesape antara korang yg tau ape minuman yg bagus untuk kurus? Minuman detox ke ape2 ke? plsssss......

Wednesday, October 22, 2014

Film Review - LEFT BEHIND

Waaaahhh tajuk dah macam feeling2 wartawan hiburan pulak.hahaha....Kali ni aku tetibe terpanggil pulak nak review filem yg aku tengok hari selase lepas. Tgk dekat TGV 1 shermalin pandan jaya. walaupon cerite ni dah basi tapi still aku nak bg ulasan cket... Sebelum tu korang tau ke yg mne satu filem left behind tu? Alaaa yg nicholas cage berlakon tu. Ni haa poster dia.

Cerite ni sebenarnye lebih kepada ketidakpercayaan diorang dekat Tuhan...dorang queries kenapa tuhan turunkan bala and musibah kat bumi ni. Dorang pertikaikan qada' dan qadar. Amd dorang x percaye ape yang berlaku semua ni adalah dengan kehendak Tuhan...bapak memesongkan akidah betol filem ni. Sape yang belum tengok and teringin nak tengok, rentikan la hasrat korang ye. Aku pon xtau pulak filem ni bodoh macam ni, ingatkan filem best sangat. Sebab aku ade bace kat paper mane tah aku xingat, wartawan tu komen dia kate filem ni ok and xboring....nanti aku cek balik paper ape aku bace.

Pastu dah la filem ni xlogik, aku ingatkan pasal kapal terbang terbakar ke terhempas ke...rupenye ade beberapa orang kat bumi ni hilang tetibe. just tinggal baju je berlonggok atas lantai atau atas kerusi....so sume orang panik la...pelik x?

Disebabkan aku rase filem ni bodoh, aku tido terus dalam panggung tu.hahahahahaha...
Ok tu je la ulasan aku....pada aku filem ni xpatot lepas ke Malaysia and aku xtau ape yg LFM tapis...xkan setakat nak tapis adegan lucah? adegan memesongkan akidah? nak biar?? harap LFM buat something perubahan...plssss...demi kebaikan ummah dan negara. 

Friday, October 17, 2014

SPT (Perkhidmatan Bas Ekspress KL - Sabak Bernam)

Selamat pagi semua...mula2 sekali sebelum apa2 jadi aku nak bgtau peminat semua (tetibe) yg tajuk diatas ni xde kene mengena yg aku ni penjual tiket bas ekspress ke sabak secara online DAN blog aku ni juge bukan blog rasmi syarikat bas SPT tuh. Aku just jual produk kesihatan online je...hehehehe... Ni nak habaq mai, sebenarnye nak cerite kes semalam pasal aku nak beli tiket bas balik sabak. Yolaa semalam xsempat nak cerite banyak keje. Seperti biase aku akan beli tiket bas ke sabak kat puduraye la kalau nak balik kampung, harge RM12.90...dulu RM11.70. Naik harge sejak taun lepas lagi....Tapiii bukan hal yg ni aku nak cerite. aku nak cerite hal org yg kaunter tu. orang yg jual tiket tu la...

Org yg dok kat kaunter tiket tu biasenye yg aku selalu nmpak dan berurusan la kan....perempuan. Ade 2 orang perempuan. Sorang tu melayu, usia dlm 40an. Sorang lagi india, chubby2 cket badan dia, muke masam, usia maybe dalam 30an, and berkulit gelap. Name aku rase vasanthi kot...rasenyela.... Ok....yg nak dijadikan cerite ni ialah india tu. Aku bukan la racist and xd kene mengena dengan kaum ke ape. Just nak bgtau yang aku menyampah giler kalau perempuan india ni dok kaunter, Berlagak nak mati....baru2 ni, semalam la kan...aku pi kaunter tanye dia. tanye elok2 je....kak, tiket ke sabak hari jumaat pukul 7 ade x? hoi, terus dia buat muke satu sen dia and jawab pukul 5 je ade! Hamboi....tulisan aku xnmpak kasar la...tp bahasa dia, nada dia, perghhhh kasar mcm penjual senjate! ko jual tiket je kot....dah la duit gaji ko dapat tu hasil dari pembelian orang ramai mcm kitorg ni....xreti bersyukur ke? Oh aku lupe, orang mcm ko ni mne tau bersyukir....seb baik la aku xd gambar dia...kalau ade, aku dah post da sekali. Biar semua tau perangai buruk pompuan ni.

Itu semalam....pernah dulu aku xingat bile. rasenye sebelum bulan pose. Aku belikan tiket utk adik aku, faris...tp tiket tu aku letak kat kaunter. soh kaunter simpan....dorg boleh simpankan tp kene caj la...2hengget ke tah 4hengget. Disebabkan waktu bas adik aku tu time aku keje so mmg aku xdpt nak bagi dia tiket, mmg aku letak la kat kaunter. So bile ari yg sepatutnye adik aku naik bas tu tibe, time aku rehat aku saje pi kaunter tu just nak usha tiket tu ade x.maksudnye selamat ke x tiket tu atau dah kene jual...mane la tau dorang pi jual, kadang2 bukan kite boleh trust pon kan. So aku just nak cek, pompuan india tu pon pi la carik tiket tu. Bile jumpe, dia bg aku...aku tengok2 tiket, belek2....then aku pulang balik kat dia. Terus muke dia bengang giler babi...siap berbunyi "Hiissshhhh" lagi. kuat lak tu. Aku yg hangin terus ckp kat dia, buat muke pulak. pastu aku bla la.... Terus dia berdiri cakap ape tah kat aku. Aku pandang and just jeling je...hahaha....actually aku mampu buat lebih dari tu. bukan xmampu....tp sebab dia pompuan. ikotkan hati nak je naik tangan kaki kat muke dia, tp xnak la kan....jage adab. Ceeeewahhh....

Then lagi satu, orang2 peniaga tiket kat pudu raye tu kebanyakan perangai mcm xhape-hape....WALAUPON org2 dia buat salah and kite tegur, dorang xkan terime....kite pulak yg kene maki. dah mcm gangster lak dorang...padahal menjual tiket kat bangunan kerajaan...xtau tah cmne kerajaan xnmpak perangai buruk dorang tuh. Hope pengurusan ambil tindakan....

Tuesday, September 23, 2014

Azmin Ali Menteri Besar Selangor ke-15

Assalamualaikum...ini berita yang baru kami terima...katenye lah. padahal dari semalam sume orang dah dok kecoh pasal cerite ni....hahahaha... Ok. walaupon sume dah tau, aku tetap nak story walaupon tengah terhegeh-hegeh nak menaip...hehehe...

Seperti yang korang tau (or mungkin yg xtau - bg yg katak bawah tempurung lah!), Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali, 50 tahun, semalam telah diperkenankan oleh Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah untuk menduduki jawatan Menteri Besar Selangor yang ke-15 berkuat kuasa hari ini. Sebelum ni, PKR dah hantar wakil Datin Seri Wan Azizah untuk dapat jawatan tu, tapi Sultan mintak lebih dari sorang calon. Tu yang Datin tu tarik diri dari pencalonan dan bagi laluan kat Azmin Ali. 

Mohamed Azmin anak kelahiran Singapura sebagai MB Selangor ke -15 sepatutnya dianggap sebagai 'langkah permulaan untuk membaiki hubungan' dalaman Pakatan Rakyat, khususnya antara PKR-PAS.

Haaaaa...itu jer lah yg aku boleh share..hehehehe....sbb xbace lagi paper arini...OK la tu. at least ade la info cket aku bagi....

Kepada anak selangor, terima la dengan nyata yer MB korang....termasuk lah aku. :p

Monday, September 22, 2014

Cara-cara membuat blog

Haaaaa...assalamualaikum semua. apa habaq? Lame dah x update blog...rindu plak rasenye nak menulis walaupon ayat merepek macam hape...hehehehe...

Nah! tajuk kat atas tu...mesti korang pikir aku nak tunjuk cara buat blog kan? Haaaa...jgn tertipu. Bukan aku nak tunjuk ajar korang buat blog tapi nak korang ajar and tunjuk aku buat blog. Korang tengok lah blog aku ni....tak terurus. Kalau invite org suruh follow blog aku pon walaupon aku letak cerite HOT mustahil org nak bace...kan?? Kadang-kadang jeles jugak tengok blog orang lain...organised. Senang nak bace...details kat tepi tu pon banyak. meriah....aku punye...HAMPEH!!

Hari ni aku baru switch dari blogger profile aku ke google+profile.... Aku nak ade dua-dua...korang tau x cmne? Aku bace kat google tu, kite just boleh guna satu je...ke cmne? Tp aku tengok kat blog huseinrider.blogspot.com ni dia ok je taruk dua2....Plsssss....sesape yg tau tu cepat2 inbox aku ye...hehehe....tq tq tq

Tuesday, April 8, 2014

Dinner pada malam kedua di KK waterfront

Malam ni aku nak update pulak ape yang aku buat sepanjang malam kedua aku kat kk ni...mcm semalam aku tido awal sbb pening kepale, pastu kuar pukul 11.30mlm konon nak cari kedai makan last2 bali mcd je. then balik hotel tido...sbb laptop buat hal... Malam ni pulak, cerite dia panjang cket...

Tadi abis keje pukul 6.30ptg..aku terus balik hotel.sbb nak kuar jalan2 so kene la simpan laptop dulu... jalan sorang2 hokey.ko boleh??...hahaha.. Lepas balik hotel aku kuar balik...usha kiri kanan xtau nak pi mane.mmber aku ade cakap kat tepi2 laut tu ade kedai makan, tapi aku tgk mcm bar je yang ade tepi2 laut tu.xkan nak mkn kat ctu kot...tetibe aku ternampak ade kemah2 putih kat situ. So aku pun lintas la jalan pi seberang. memang ade pasar basah...and kedai2 makan.tapi sebelum aku pilih kedai makan, aku pi jetty jap. layan perasaan....hehehe.. Dok sorang2, tgk gelagat orang...tgk keindahan langit and air laut..time tu maghrib.mmg mcm org giler... Aku terpikir, kalau la ade hp canggih time tu, boleh la amik gambar...

Pastu pas merenung jauh..ceewahh...aku pun pi kat kemah2 tu.cari kedai2 makan. byk sgt kedai...bukan kedai la, actually warung.so byk sgt...xtau nak pilih yang mne.bukan sbb nampak sedap tapi sume mcm geli, and pening nak cari yang mane aku rse ok...usah punye usha, nampak la satu warung ni. mule2 aku rase ok, so aku order la nasi putih, tomyam and air laici. Tapi yang sampai tau ape?mmg la laici tapi kaler kuning...aku try rase betol2 air tu.rase air tanah siot...tapi laici tu still terase la....adoi, sumpah spoil.

Lame tu, sampai la tomyam and nasi. Rase tomyam tu...mmm mmg la horrible.adoi aku cakap...kalau la cmni tiap ari boleh mati wei. Dah la mahal...air laici rm3...tomyam and nasi rm9.50...kopak aku. So sbb aku takot lapa, aku pi 7e nak cari makanan.tapi roti sume xsame mcm yang ade kat sem malaysia.so aku xbeli roti...aku beli biskut and nescafe paket2.

Aku masuk center point...pi KFC.tapau...satu lagi yang pelik, aku order set hot box, xleh tukar air.kat KL boleh kot...ko kene caj rm1 ke tah rm2 kalau nak tular air soft drink ke milo...tapi yang ni xleh langsung....pelik giler. Nak xnk mmg aku beli je la... So jinjing la kfc ngn biskut td bawak balik hotel...tu je la makanan yang aku boleh makan.

Cepat la mase berlalu...xsanggup nak dok sini lagi....aaaarrghhh

Kisah di KK Waterfront Hotel

Hi semua...apa kabar?lama x post kat blog...arini tetibe tergerak nak post something walaupun 'BZ' kat opis.haha...sebenarnye aku bosan tahap gaban dok kat sini...

Arini dah masuk ari kedua aku ade dekat KK...and ari kedua aku bekerja kat sini. Aku sampai sini ari isnin pukul 1.50pm....patotnye pukul 12.40pm. Delay...sbbnye xtau knp. Kalau ikotkan, departure pukul 10.20am tapi flight departed at over 11am. Tu yang mak aku riso tu...byk kali dia kol. Mak...us selamat kat sini.hehehe...

Perjalanan atau pengalaman keje kat sni yang dah masuk 2ari, mmg bosan. sebenarnye la kan....sbb dtg untuk bekerja. kalau datang utk melancong xd la bosan. Pastu aku sorg lak tu...xd mmber. member opis ade tapi xberape nak rapat la.aku pon mls nak rapat sbb aku finance.saje nak cari gap supaye aku xjadi biass....haa ala2 auditor gittew.

Malam tadi aku makan pukul 11.20mlm...makan MCD je.xtau nak makan ktne sorg2. So aku jalan je la kaki sorg2 cari kedai. nampak MCD, so masuk je la,..tapau je. Balik hotel, makan...

Pukul 1 mcm tu, aku tido. Then, start la part paling seram. Aku mimpi banjir besar kat sini. time tu aku kat bilik hotel...aku jenguk ke luar tgkap, ujan bapak la lebat giler.sampai banjir...makin lame air makin naik...aku jerit la laung ayat quran sume...tup2 aku terjage.mmg mimpi la kan...bilik hotel aku sebenar mane ade tingkap.tapi hotel ni dekat laut.

Pastu tido balik, then part ni paling real.aku kene himpit2...aku mimpi yang aku ade dlm bilik hotel yang same and otw nak tido.mmg macam real...otw nak tido tu, aku ternampak sorg laki tua pakai songkok aji (kopiah) tapi berambut perang.baju aku xpasti...rasenye tshirt kot.dia jalan nak ke arah aku...ke katil. Muke dia xd reaksi...aku pulak disebabkan takut, aku try nak bangun nak lari tapi xleh gerak...macam dihimpit. Aku jerit name Allah...terus boleh bangun. At the same time aku terjage btol2 dari tido and aku terase mmg macam kene himpit2.

Then aku sambung tido, still mimpi org same. Dia dtg kat aku and cekik aku. Aku try la nk lawan, xleh gerak! Aku jerit lagi name Allah...terus boleh gerak... Then terus aku terjage.perghh mmg seram! mcm real kot..aku terus bace ayat qursi, doa tido dll...sbb aku rase aku xbace mase tdo mule2. pastu terus bleh tido...Tapi nak bangun pagi bapak la liat.hahahaha...disebabkan liat, aku pi opis pukul 10pagi.hahahaha

Ok...ni je nak cerite sebenarnya sbb nak hilangkan tahap kebosanan yang dah tahap maksima kat opis ni.hahaha...bye


Saturday, March 8, 2014

Pesawat MAS B777-200 hilang

Seperti yang semua tahu, berita kehilangan pesawat MAS B777-200 MH370 di ruang udara ketika memasuki ruang udara Vietnam amat menggemparkan seluruh negara. Pesawat yang berlepas dari KLIA menuju ke Beijing China sepatutnya dijadualkan tiba di sana pada pukul 6.30 pagi pada 8 Mac 2014.

Pesawat itu telah memulakan penerbangan pada jam 12.41 tgh malam kelmarin dan isyarat terakhir yang telah diterima daripada pesawat itu dan dikesan oleh radar di Pusat Kawalan Udara Subang ialah pada kedudukan 120 batu nautika di timur Kota Bharu, iaitu 49minit selepas berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur. Keadaan ini telah menimbulkan pelbagai spekulasi dan tanda tanya kepada pelbagai pihak.

Untuk makluman, pesawat itu telah membawa seramai 239 penumpang di mana China/Taiwan seramai 153orang termasuk seorang kanak-kanak, Malaysia 38, India 5, Indonesia 7, Australia 6, Perancis 4, Amerika Syarikat 3 termasuk seorang kanak-kanak, New Zealand 2, Ukraine 2, Kanada 2, Russia 1, Itali 1, Belanda 1, Austria 1 dan kru penerbangan seramai 12orang.

Seperti yang dilaporkan media, pesawat telah disahkan hilang pada pukul 2.40 pagi (waktu tempatan) oleh Jabatan Penerbangan Awam. Ramai ahli keluarga terutama dari China melahirkan rasa tidak puas hati kepada MAS kerana lambat memaklumkan kejadia berkenaan kepada mereka.

Kini pelbagai usaha pencarian telah dilakukan sepanjang 2hari ini. Terdapat 5buah negara terlibat dalam operasi mencari dan menyelamat iaitu Malaysia, China, Vietnam, Filipina dan Amerika. Singapura juga dilaporkan menawarkan misi bantuan mencari pesawat yang hilang itu.

Petikan di atas ialah rumusan dari paper BH hari ni. Mmmm...sebak gak aku bace kes ni...kesian kot. Semoga Allah tunjukkanlah di mana perginya pesawat tu. Kalau betul terhempas, tunjukkan lah mana bangkainya. Kalau pesawat itu selamat, tunjukkan lah mana tempat dia mendarat supaya pihak berkuasa dapat menyelamatkan mereka. Amin.....

Hari Bahagia Nasriq Baharom!!

Hi salam semua...dah pukul 12.37 malam dah ni haaa tp tetap nak update blog.hehehe...tetibe rajin. Semenjak minum produk CCPP ni badan cergas and boleh stay up sampai malam...and sambil2 minum tu, aku gak jual bende ni...so sape nak order boleh la pm ye....hehehhe (promote!)

Actually post kali ni bukan la nak promote produk...tp nak cerite cket ape KES harini.... Hari ni telah berlangsung lah sudah perkahwinan seorang bekas pemain pertahanan selangor iaitu Moh Nasriq Bin Baharom dengan kekasih hati beliau Siti Nadia Binti Che Hassan....

Haaa perkahwinan yang berlangsung dgn meriah ni diadakan pada hari ni la 8Mac2014 bertempat di Dewan Dato Ahmad Razali Kapar Klang. Malangnya aku ngn family td sampai lambat kt kenduri tu...sampai2 je dorang dah bersanding...seb baik sempat bergambar...

Gambar ikhsan paktam aku...hp aku hp cikai je...agagaga

Nasriq yang lahir pada 8 february 1987 ini telah mengenakan sepasang sut bewarna hitam, manakala isterinya mengenakan gaun putih....(feeling wartawan)..hahahahaha...

Apepun, aku and family doakan korang bahagia sehingga ke akhir hayat dan semoga ko sukses dalam sukan bola sepak. Dan aku harap sepupu aku sorang ni dapat la tersenarai semula dalam skuad kebangsaan sebagai pemain utama...

Ok, cerita dah habis...nak tdo...selamat malam..

Wednesday, March 5, 2014

On The Way ke Konsert Teaterikal Suara Kita!!

MENGAGUMKAN!!! xde perkataan lain selain perkataan ni yang aku rase paling tepat dan sesuai giler dgn apa yg aku tengok mlm td. Malam td tu bersamaan 4/3/2014 hari selase..hehehe... Haa tau x ape yg aku kagumkan??xtau??emm sah2 xbace title blog aku tu... Ni pasal konsert TEATERIKAL SUARA KITA tu laaa yg ade awie, ziana ngn erra pajira tuh...teater muzikal ni terbitan Awie Entertainment Sdn Bhd. yang mane dengan kerjasama Kementerian Perlancongan Dan Kebudayaan Malaysia...

Tu time sesi latihan...

Bagi yang xtau, or x mengikuti perkembangan hiburan semasa (aku follow yg aku minat je..agagaga) konsert yang juga teater ni telah menggabungkan 3 orang nama besar dalam industri hiburan tanah air. Konsert ni berdurasi selama 2jam setengah...katenyee la...padahal semalam start konsert pukul 9mlm, habis pukul 12.10tgh mlm.so berape jam tu?3jan 10minit...Perghh...kebas punggung aku.tp ade break la kejap sebelum mula pusingan kedua.

Cun tak?hahaha

Ok..mcm biase, aku kalau nak tulis suke tulis panjang2.hahaha..lantak la korang nak bace ke idak. Actually, start je aku tau awie nak buat konsert teater ni dgn ziana ngn erra, aku terus berangan dah nak pegi tengok. Time tu memang semangat la.... Kat tb, bolg-blog, fb2, dll sume promote konsert teater ni...aku pon dok la mengupdate pasal bnde2 ni...nak tau la perkembangan dorg dari segi latihan and lain2 la kononnye...

Dapatkan Tiket
Bila teater ni dah kuarkan tarikh and tempat, aku pon dok beria la usha harge tiket...pergh bapak mahal. Pada aku yg gaji ciput mmg la rase mahal..konon nak beli tiket paling belakang. harge rm80.nak jimat la konon.tp sbb dok tunda2 beli tiket, terus habis tiket harge tu. Yelaa...mule2 try bukak web www.ticket2u.biz, belek2 web tu tp xtau cmne nak tempah tiket. Org kampung la katekan...hahaha.. Aku terus kol ticket2u tu...tnye pompuan tu tnye nak byr cmne..dia kate kene gune kad kredit and xleh transfer online yg lain.. Dah la suare dia mcm org baru bgn tido...adoi. Nasib baik aku xtau ape nme dia, kalau x dah sah2 aku tulis kat cni..haha... Aku kol ticekt2u tu ari isnin ke tah selase dalam 24-25 feb..petang dlm 3.30 cmtu... Dia beria2 kate msti guna kad kredit.aku tnye btol2 and itu gak jwpn dia. Aku pon ckp la em xpe la... Dalam hati, mne la nak dpt kan kad kredit tu.kad debit ade la...

So aku pon tangguh la ke hari lain, ari2 bukak web ticket2u tu...fuhh seb baik tmpt byk lagi kosong. Aku pon dok tanye la kwn2...peter, baim, nazi, pijon, intan tnye dorg ade xcare lain nak dptkan tiket selain kad kredit. Tup2 jumaat 28feb, nazi ckp yg mmber dia pernah beli online gune maybank2u.ok je...xyah pon kad kredit... Aku pon abis je lunch, masuk opis...nah..terus bukak web tu lagi and godek2 la nak tau betol ke boleh bayar gune maybank2u...RUPENYE...boleh. Siot...mati2 aku ingat xleh gara2 pompuan tu kate xleh gune transfer online. Kalau x, mmg plan aku nak terus shoot ke IB ptg jumaat tu...mengulo kejap gare2 nak dptkan tiket..fanatik x???hahahahahahaha... Aku xd maybank2u so aku pi ATM maybank dftar number phone...terus boleh la wat payment gune maybank2u.


Tiket Habis??
Petang jumat tu, aku tgk tiket utk konsert isnin 3mac penuh siot...ari2 lain pun byk dah org beli...paling byk, ofkos la tmpt dok belakang. Tp yg isnin 3mac, depan yang harge 4rts pon penuh...bapak hebat la penangan konsert ni... Hari ni pulak aku dpt tau, utk jumat mlm and sabtu mlm sume tiket dah habis...ari sabtu petang, tiket byk dah di reserved...giler gempaq kan. Yang penting hari ni 5mac, tket dpt diskaun 30%...bengang pulak aku.tp still yang tmpat belakang dah abis!

So nak diringkaskan cerita, aku beli la tiket utk ari selase 4mac. Fahiz soh beli tarikh yg tu...xdpt la rm80..sbb dah abis. yang ade 150 ke ats...kopak duit!! tp suke punye pasal..beli la...dah print2 bagai, Sabtu pi tebus tiket kat IB...dgn fahiz sekali.

Pejam celik pejam celik, sampai dah hari yg ditunggu...4mac. Bedebor...hahaha..aku ade closing sbnrnye.closing month end la...keje byk lagi. Aku beria la pujuk april mintak lepaskan aku tepat pukul6...dia dok ulang-ulang, sebelum balik siapkan sume keje.mane nak siap wei...banyak giler.aku pk dia bagi ke xbagi ke aku tetap bla...mmg nekad. Aku dari pagi selase tu, pung pang pung pang siapkan sume keje cepat2...tp xsiap gak. Sharp pukul6 redha je la....aku bla.tp sempat bg ayat manis kat april, tp dia xsenyum pon...hampeh!!haha...

Sempat ke xsempat??
Smpai umah pukul 6.30ptg...cepat2 mandi solat dan bersiap. Nak pi awal la katekan.... Kitorg gerak dr umah pukul7.15 mcm tu..smpai sane pukul 7.40..cepat kan?hahaha..seb baik jalan xjem.lagipun dekat je umah aku ke IB...dlm kereta sempat mkn roti gardenier yang cranberries susu tu nak isi perut. Sampai je sane, bapaklah....parking dah penuh... Masuk IB org dah ramai. time tu pukul 7.50kot...kitorg smayang jap.ade mase lagi... Pastu lepak la kat luar tu sementara tggu pintu dewan tu dibukak pukul 8.30...

Masuk2 je dewan, punye la kagum sbb ramai org dtg.hehehe.....mcm aku pulak yg buat show.mmg aku harap ramai yg dtg support.agagagaga... Time tu walaupun seminit trase sejam..lame giler.kat screen tu asik2 ulang iklan yang same.punye la xsabo nak tgk dorg kuar perform....Selang berape minit (rasenye lebih 15minit tggu), kuar la si Aidil abdul ghaffar ni.ala pengacara yg sinonim ngn tb3... Dia jd pengacara..and dia perkenalkan la sume2 penaja dll...dia cerite cket perjalanan filem sembilu, maria mariana, merah and tragedi oktober tu...isshhh lame pulak dia cerite...aku bkn nak tgk ko...adoi.

Saat-saat yang aku tunggu....
Pastu saat-saat yang aku tggu semakin hampir...hahaha skema pulak ayat. Tiba-tiba.....Aidil pun cakap, saksikan lah persembahan dari mereka bertiga. mari kita saksikan....Jeng Jeng Jeng...dah start....cerite pon bermula... Ni la saat yang aku tggu-tunggu...memang meremang bulu roma...

Nak tau lagi??Tggu kan post 2nd part untuk cerite kat konsert pulak...hehehe