Thursday, April 4, 2013

Kebohsanan tahap gaban...


Biler dah bohsan, mule la start tgk video2 kt youtube...lagu2 lame la bagai. Last2 bile dah terlayan lagu2 yg pnh ade kejadian...mule la rindu kat kesah2 lame...ni sume sbb tgh BOHSAN!! so layan lagu ni jap...hehehe.... Sblm tu nak credit kpd Umar Chong krn video ini....thanks!

http://www.youtube.com/watch?v=lalWxZtKsKM

Kau katakan padaku
Betapa lelahnya dirimu menghadapi aku
Kau katakan padaku
Ingin kau mengakhiri semua ini

Tak bisakah engkau cuba
Melihat diriku dan semua cintaku
Tak bisakah engkau cuba
Hargai hatiku dan perasaan ku untukmu
Cubalah tuk mengerti aku
Seperti aku yang mengerti semua tentang dirimu
Cubalah tuk merasakanku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu
Tak bisakah engkau cuba
Melihat diriku dan semua cintaku
Tak bisakah engkau cuba
Hargai hatiku dan perasaanku
Yang hanyalah teruntuk dirimu
Cubalah tuk mengerti aku
Seperti aku yang mengerti semua tentang dirimu
Cubalah tuk merasa aku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu
Cubalah tu cubalah tuk mengerti aku
Cubalah tuk merasa aku
seperti aku yang merasakan semua isi hatimu
Semua isi hatimu

Wednesday, April 3, 2013

menuju ke puncak kasih....a.k.a BROGA

Haaiishh...satu ari ni dah 2 entry aku buat...gempaq x?nmpk x keriuhan aku?hahaha...sblm aku terlupe better aku tulis sume2 ni... Nak citer sbnrnye yg kitorg sudah menjejakkan kaki ke broga..ko ado??tetibe berlagak...

Sbnrnye sblm kitorg plan pi broga, kitorg plan pi taman negara...malangnye xd sambutan...brp kerat je nak.so cancel....last skali pilih la broga... Time plan tu, dorg pon mencanang la cerite buat iklan sane cni ajak org lain lagi...tp hampeh...xpe la mungkin dorg BZ. Time tu yg kompom, aku, papa n pijon....kitorg pk, lantak la dorg,xnk udah...wp ber3 tapi tetap pegi...pastu kitorg pujuk saril, aboh. haziq pon seb baik nak join....lagipon yang membuatkan bnde ni jadi sbb kebetulan, pijon ade hal kt kl ari jumaat...dia lepak umah aku start kamis tu. 

Pijon dtg kl ari kamis ptg. di sbbkan xd tmpat nak lepak aku ajak la dia dtg opis aku...sbb aku balik lambt aritu. jumat mlm, amat dtg anto pijon kat umah aku...smbil smbang ngn amat tetibe dia nak balik.ade hal dia kate...xdpt la nak ajak dia pi broga. mlm sblm pi broga aku n pijon smpat la tdo...

Pastu pukul 3 lebey papa kol.dia da smpay ngn aboh kat bwh umah aku...aku sempat la mandi. Ko mandi x pijon??haha...pastu gerak la pi stesen petronas.ingtkan ape upenye dorg nak amik saril...aku mcm wow...surprise.tetibe. Haziq plak dah smpay dia tggu kat tpi hgway...so dua kete la jadinye. 

Smpay je broga bapak sejuk...tahan je kencing sbb xd toilet.naik tu bkn tau diam, tau la bile dah jumpe geng ramai2..gelak sakan xhingat dunia...padahal dah la gelap, xnmpak jalan,org plak ramai mcm perhmpunan haram...tp gelak tetap gelak...hahaha...

Last skali smpay la puncak tu...dgn selautan manusianye...mule2 konon nak pi lagi tggi lagi jauh, smpy je kat ctu org dah penuh kat ats tu....dah kene patah balik. Pastu bile dah jumpe tmpat lending mule la seko2 bukak citer...sume bnde la nak cerite...

Balik tu mmg klakar...saril ngn papa asik tergelincir je.hahahahhaa...pastu gelak mcm nak mati. Turun je bukit tu kitorg lepak la mkn sarapan kat sentul....emmm lame giler xlepak kedai mkn ramai2 cmni. Pastu dah pukul 12mcm tu kitorg pon berpisah la balik umah....sgt2 sronok wp penat kaw2...

Ni nak share gmbr2 broga...hehehe

1st gambar

2nd gambar...ni la tmpat lepak dr subuh smpai terang
Ni dah nak turun sbnrnye tp smpat lagi posing...hehehe
Gmbr yg menunjukkan muke aku letih...haha


Tangga tangga ke pintu bahagia la kononnye...

Alhamdulillah...sgt2 seronok, bersyukur and terharu pon ade bile dah diiktiraf sbg permanent ni, ramai yg ucap congrats...sronok giler smpy xtau nak ckp ape dah. 6 bulan aku berhempas pulas keje sbg pkerja contract, akhirnye 1april 2013, dpt dah surat permanent and dah sign pon. Dulu bkn senang nak cari keje...mmg haruk la pk cmne nak dpt keje.mne x nye....2bulan menganggur pas abis blaja dulu. tp 2bulan tu pejam celik pejam celik dah masuk taun 2013 and dah bulan4 dah pon. 

Sebelum ni ade gak la lebih 100applications aku anta gune jobstreet, antar direct ke company pon ade, mintak mmber tolong pon ade...tp yang panggil 4 company je utk intrview. Bank, audit firm, telco and company minyak. First panggil intrview bank UOB, mlm tu dia shoot email tp sruh aku dtg esoknye.mmg harapan la...aku xprepare ape2. Pastu aku reply ckp xdapat dtg intrview jumat tu...pastu next week dia da xemail aku tp kol.aku xpnh agkat...sbb dia kol time org bukak puase.time tu bulan puase...mne la aku prasan...3ari berturut kot dia kol..pastu bile aku kol balik, guard yg agkat.dia ckp dia xtau pape...huhu...

Next intrview ialah audit firm klu xsilap....aku pon pegi la..xtnye pape pon.just sembang2 je...so aku pk yg ni mcm dpt la kan...hahaha...Third yg pggil ialah company myk. pastu kebetulan esoknye telco pon kol soh dtg intrview. yang paling haruk bile 2 company ni soh dtg intrview hari yg same...amboi aku ckp, nak rejek mmg parah la kan...msti org tu kate aku demand.tp seb baik intrview next week nye...so aku bole la prepare kaw2...

Actually aku lagi focus kat company myk ni...ye la...sape xnk kan..aku berdoa sgt2 dpt tau.yg telco ni aku xprepare pon.tp ade gak bace...yela sbbaku xpnh dgr name telco ni.tp bile tgk google, telco ni hasil joint venture antara celcom axiata dgn PGC global dr philiphine. PGC ni company besar yang pegang media,line phone, tenet dll....

Abis je sume intrview, aku pon lame la tggu jwpn dia...tup2 audit firm and telco panggil aku utk intrview kedua.yg lain tu mmg x panggil la kot wp dgn harapan compny myak kol aku.hehe....audit firm ni aku jumpe Manager dia.care dia mcm nak aku keje ctu...lagipon aku xbyk ckp sbb dia je yg cakap...hahahha...

2nd intrview telco ni yg intrview aku si supervisor aku....muke garang  giler.byk dia tnye aku..mcm2...at last,time intrview tu dia trus offer aku keje.aku xtolak la sbb xkan nak tggu yg lain.klu aku tolak, mmg haram la xkeje skang ni...mne ade dah intrview pas aku keje ctu except public bank baru2 ni...hehehe...ari dorg offer aku tu,ari jumaat 28/9/2012 pukul10 pagi...aku start keje 1 october 2012 ari isnin...skang aku dpt offer permanent 1 april 2013, ari isnin jugak...hehehe..ape pon Alhamdulillah.Terima Kasih Tuhan....