Friday, July 20, 2012

Kesah Pose...part1


Akhirnye di sini jugak aku berpijak...setelah 6bulan tggl kat Gopeng, Perak…5tahun tggl kat Jengka n 6bulan dok kat KL. Lasty, aku kembali ke Sabak semula.hehehe…

Alhamdulillah...dpt gak ari 1st puase ni aku sahur ngan family aku.lame dah xrase cmni…selalu puase kat tmpat org je…ye la…klu ikutkan dah 6taun lebey aku belajar n merantau kat tmpt org, n selame tu la aku puase kat sane.ade la gak mcm balik umah…tp kadang2 je.so taun ni, ingatkan nak puase full kat cni.tu yg malas nak pk pasal keje dulu tu.agagagaga…

Pngalaman pose kat tmpt org ni seronok sbnrnye.mmg la xsame mcm kat umah kite sndiri tp bile kite dah tamat balaja, msti bnde tu jd knangan giler n rase nak patah balik je time tu. Klu ingat balik time aku dok matrix dulu, suasane puase kat sane lain giler ngn kat uitm Jengka . Klu kat matrix gopeng , tmpt tu still mcm terikat lagi.mcm nak kuar just bole smpai pukul 7 or 8 cmtu (aku rase la.muhahaha).lagipon jauh ngn pekan.so kbykn budak just bli mknn berbuka kat bazaar n kafe dlm tu je.so dlm pukul 4ptg, kafe ngn bazaar kompom ramai dah org. so,sape yg lambat tu selalunye nasib la xdpt mknn yg best2. Yg tinggl pun xbyk…ade gak yg bli kat luar,tp tu la, kne balik cepat.klu nak balik lambat, kne la stay up kat mne2.  

Gmbar klas...ngn puan kesayangan aku tp lupe name.haha
Xmcm uitm, student bole pi bukak pose kat mane2 je kat dlm jengka tu.sape yg dok luar untung la….pukul 1-2 mlm bole mkn lagi.yg dok kolej, limit smpai pukul 11je.tp time aku dok kolej dulu, dining bukak smpai pukul 3 ke 4 mcmtu.skang xtau la….lme xmkn kat dlm.lalalala…

Time matrix dulu, geng2 bli mknn bukak pose (tetibe ade geng), si syed tu ler (skang panggil dane..ikot perubahan zaman.tetibe).satu bazaar kitorg round,padahal bli ciput je.haha…pastu siap singgah kafe lagi cari mknn ape yg ade lak.haha…Kdg2 zue, diana, maal, syikin pon ade join gak…sbb bazaar ngn kafe tu dkt je ngn kolej dorg. Slalunye abis je kelas dlm kul4 ke 6 tu mmg trus je la pi bli mknn. Tp klu time dane balik, aku bli kat kafe a je kdg2…sorg2 mls nak jalan jauh2.

Aku pnh gak bli mknn buke ngn syed, syukri, sakuan, adly ngn sape tah lagi sorg roommate si syed tu.tu je la….xpnh pon mkn kt luar ngn dorg.juz bli kat bazaar pekan gopeng then balik.naik bas…skang ade sanggup naik bas semate2 pi bazar??harapan… N slalunye aku bukak pose kat bilik syed. Budak bilik aku….mmm harapan lagi. Pastu abis je buke,aku pon apelagi…nyembng smpai xingat dunia.then tdo kt katil org.dah owner dia dok bawah je.hahahaha…tp bukan salah aku.dah aku nak tertdo.kdg2 terjage,tgk2 da pukul 10mlm.owner dia aku tgk terconggok ats kerusi.hahhaha…tp dia senyum lagi.xtau la pulak dlm hati…agagagaga…sori syed!! N klu terawikh,rasenye xpnh kot pi masjid tu lebih 5kali.hahaha…ngn syed sekali je kot.n ngn azhar aku xingat bp kali.

Ni time bukak pose kat matrix...
Then klu sahur, kdg2 aku bgn gak kul5 mcm tu.aku sahur kat bilik sndiri je.bli nasi kosong.mkn ngn srunding…aku soh mak syed blikan.kdg2 bli nasi goreng siap2,then bgn la mkn.kafe xbukak subuh2 tu…wp aku rapat ngn azhar time tu tp kitorg xslalu mkn sahur ngn buke same2. Tp, ade time tu aku ngn azhar pnh kuar pi ipoh time pose.aku xingat buat ape.tgk wayang kot.hahahaha…n ade 1 day, kitorg bukak pose kat ipoh ngn geng2 kuliah dia.taufik sabrun,kerol,lagi sape aku xingat….pastu blik naik van.sbb bas nak pi matrix dh xd.time tu dah mlm.kul10 klu xsilap aku.

N time bulan pose,ade kumpulan ape tah yg ade kaitan ngn masjid matrix ni plan nak dgr ceramah mufti perak tu.kat mne aku xingat…azhar ajak aku.kitorg naik bas…mmg masjid ni sediakan bas.kitorg pegi la…sampai sane semayang jemaah,dgr ceramah then mkn.tp aku xtau np xd smayang trawikh.or aku silap.ntah2 time raye.hahaha…tp time ni rsenye bulan pose.sbb balik tu kitorg balik lambat tau.ahli2 masjid tu terus lepak masjid,time ni mcm dah pukul12 xsilap aku.so aku ngn azhar je la jalan kaki daki bukit nak pi kolej.gelap.tetibe,bawah kolej kat celah2 pasu bunga aku nmpak ade org duduk bersila kat ctu.tp xnmpak muke dia.org tu sorg2 n dia mcm bc ape tah dlm gelap tu.badan dia goyng2.aku ngn azhar apelagi,mencicit lari…hahahaha…n aku pk,xkn ade hantu kot.sbb bulan pose,that’s why la aku rse yg kitorg dgr cramah tu time bulan pose.hehe…

Pastu dulu, kelas kitorg xd la rapat sgt,rapat tp byk prob…so nak menyatukan, kitorg plan la mkn buke same2.lagipon time tu byk kelas plan mkn ramai2,tp kitorg xbuat2 pon.so buat la…buat kat kafe b tp xramai pon yg datang.lagipon kelas aku ade 5org cina,dorg mmg xjoin la.xpose mne bole join.hahahaha

And ade lagi satu…matrix ade buat majlis buke puase ramai2.aku pi ngn dane n budak2 berbuke kitorg yg lain…ceeewah.pegi awal smpai xtau nak buat ape.byk giler kemah.tp duduk kat mne2 pon bole,xd khas ni utk akaun,utk bdk bio or kimia.so kitorg join la satu meja ngn bdk kimia.hahaha…yg bestnye ujan lebat,.tercabut kemah kat ctu.hahahahaha…mmg lawak.n mkn mmg best.byk kot…n time ni byk bnde yg jadi…tp xleh citer kt cni….dane,ko ingat lagi x?muahahahaha….

And time bulan puase ni,byk bnde yg jadi…yg best yg xbest.tp xsume bole share…… ni je la sebahagin cerite aku n ni la antra kngn aku kat matrix slame 6bulan hdp kat cni.sempat gak merase skali puase kt negeri perak.

K la..ngantuk la.pasni nak sambung pasal uitm lak.ngengade kan.blog aku sukati aku la.hahaha…bye…selamat berbuka ptg ni…

No comments: