Tuesday, January 17, 2012

Kesah aku di Gopeng...


Tarikh:  18 January 2012
Jam: 2.17 a.m
Tempat: Rumah aku

Salam sume…hehe….rindu kat aku x?kuang3…Erm lame dah aku x update blog neh.tetibe mlm ni rase nak post something lak pas kemas buku2 lame td.hehe…byk sebnrnye nak citer wp aku xd la terror sgt bab2 menulis cerite ni tp rasenye nk gak  tulis sbb sayang takot nti mne la tau aku da tua nti da nyanyok kan…so cerite ni xdpt la nak share kt org,ceh!...haha…

Td aku kemas buku2 lame.buku2 time blajo kat matrix dulu…sambil belek2 buku tu,terjumpe la mcm2 converstion aku ngn member2 aku..esp ngn Syed n Azhar…tergelak aku bc ntah bende2 merepek tu….mcm2 kitorg tulis.ye ar…time dlm kelas,dlm kuliah,time dgr ceramah….nak brsembang tkot kne marah, so kitorg tulis ar kat mne2 kertas ke buku ke yang ade dpn mate.bende2 tu aku simpan kot…bile bc balik mmg lawak je rse.mule la teringat ape yg jadi time tu.mcm2 aku ingat…hehehehe…

Kenangan kat matrix mmg best kaw2…mmg susah giler nak lupe.aku tnye member2 aku yg lain pon mcm Diana,Zue,Syed…dorg pon ckp klu mase bile pusing balik, dorg nak ulang blik time blaja kat matrix.hehe… tp bak kate mak aku yg aku still ingat lagi bile time aku meroyan sedey sbb kuar matrix ialah..."ape yg dah lepas tu biarlah lepas.xbole nak patah balik.So, teruskn la ape yg ade". Kate2 azimat mak aku tu aku pgang smpai arini. Alhmdulillah aku pon da nak abis bljar kat UiTM Jengka ni dlm bidang Srjna Muda Prakaunan. Lagi satu sem lgi...hehe...Actually,aku start msuk matrix dlm pertenghan bulan5 taun 2006.aku kire batch 2006/2007 ar…sblm aku masuk matrix, aku baru je beberape ari berenti keje kat Billion Sabak ni ha.aku x ingat la the exactly date aku berenti…rasenye 12May2006 kot…daftar Matrix Isnin 15May tu… Time pi Gopeng tu,yg antar aku…mak,abah,ila,faris ngn daniel.yg bawak kerete ntah org mane abah upah dia.abah xtau jalan nak pi Gopeng, so dia la bawakkan…naik kete proton saga…Berimpit la kitorg kat blkg..hehe…

Smpai Gopeng, aku pi la daftar kat blok asrama laki L2.cuak gak time tu,…ye ar..this is the first time aku dok jauh dri family.i mean dok asrama n akan buat sume sorg2…mkn minum pakai sume buat sndiri.tp aku berani kan gak ar,..dlm hati bangge kot dpt masuk cni.bkn sume org dpt offer matrix mcm aku dpt neh…time dftr tu mate aku melilau cari org2 yg boleh buat member…hehe…pastu time daftar, org tu bg la brg2 asrama mcm kunci, baju sukan, fail n lain2..aku pon pi la tgk bilik mcm yg dia bg tu. Pastu aku pi cari family aku n kitorg mkn same2 kt Kafe A. Then, bawk dorg tgk bilik aku lak… Kt bilik ade la plak family Zaikal n Khalaf n kitorg berkenalan la….

Time kat bilik tu mcm2 ler nsihat family aku bg.jage brg la,blaja pandai2 la,jgn nakal la..sume2 la…mmm…akhirnye sepanjang hamper 7 bulan aku kat ctu, pljaran aku hancur.hahahahahaha…last2 aku berenti n pindah pi UiTM lak…tp wp byk sgt COBAAN aku kat mtrix ni, kt cni la byk pngalaman yg aku dpt sampai aku rase seronok sgt n xnk tgglkn tempat ni…

Bile parent aku blik, aku xrase sedih pon…tp mcm bersedia nak hidup kat cni selame setahun la kononnye…hehehe… Ari aku bermula bile ptg tu kitorg kene berkumpul kt mane aku x ingat.tp yg penting kne pkai bju KMPK yg wrne kuning tu.kat padang kot…ala mcm bese la dorg bg taklimat sume. Time tu konon2 fasi nak marah sape yg lambat la ape la…tp aritu je…pastu ari kedua n lain2 fasi ok je.sbb da kne tegur jgn garang sgt.hehehe….

Selame smggu kitorg ade sesi suai kenal…time tu gak aku jumpe mmber baik aku, Azhar. Aku knal dia time dlm dewan. Aku xingat ari ape…tp time tu ade sesi taklimat dlm dewan..kitorg kene pakai kemeje.time tu la knal dia.start tu klu nak pi mane2,pi dgr tklimat ke ape ke kitorg jalan same je la.lagipon satu block, satu level, n bilik pon dekat je…so ok la cket ade member,xd la kekok sgt…

Ari terakhir sesi suai knal, kitorg dah di bahagikan mengikut kelas dan kos. Aku x satu kelas ngn Azhar….time tu ntah mcm xd kawan lain.lagipon aku tgk org lain sume dah buat geng masing2, so nak join org lain pon mcm xkene je. Dorg mcm xnk amik ahli baru je.ceh ayat..hahahaha…so aku kawan ngn Azhar je lerr... Kelas n Kumpulan kitorg x same.time tu dah rse mcm susahnye nk hidop xd mmber…haha….time di bahagikn kelas tu, aku duduk 2nd dpn kot. Dpn aku Syed..bapak sombongnye budak neh.cam poyo jer…aku tegur, boleh lak dia wat muke kerek.. Budak kelas aku yg lain selain aku ngn Syed, ade 3 org laki gk tp Cina..Kim Wai, Wai Luen, ngn Bob. Pompuan ade bp ntah tp Cina ade 3org yang lain melayu…

Pas pensyarah2 tu susun kitorg ikut kelas, dorg bawak kitorg masuk bilik kuliah lak, LH6. Time tu kitorg kne dok dlm kumpulan (kelas) masing2 gak…time tu mule la sesi perkenalan aku ngn budak2 kelas,hahahahaha….aku pnh citer kat Syed, dia ckp dia pnh menymph giler ngn aku time tu sbb byk ckp.hahaha…ah sukati aku la nk berkenalan ngn sesape. Time tu aku xrapat pon ngn dia wp dialah satu2 nye laki melayu selain aku dalam kelas aku neh…hahaha…

Cerita aku pon bermula….ari isnin mggu kedua rase mcm nerake je…ye ar xd kwn dok bual. Azhar masuk Tutor  1.aku Tutor 11.tp pagi tu kitorg pi kelas same2… Ari Isnin pagi tu sesi pembelajaran tutor aku ialah dalam kelas. Azhar aku xingat kat mne. So aku msuk la klas pagi tuh.rasenye pagi tu kelas QMT… Time sblm cikgu datang, aku saje la kenal2 lagi ngn bdk pompuan.ntah xtau knp aku byk ckp pagi tuh…hahaha..aku tegur org sane tegur org sini.aku pnh tegur Zue..this is the first time aku tegur Zue kot…rasenye la.aku buat lawak kat dia,tp dia buat muke slumber je…mcm xlayan je….pastu Bella nyampuk.dia ckp jgn tegur Zue sebarangan, Zue ni ade silat.hahahaha…klakar je.aku tegur Diana n budak lain.dorg ade gak la yg peramah…ade yg mcm biase2 je….erm….biarlah…sje je nak merapatkan hubungan ngn dorg.hahahahahah…

Pukul1 kitorg rehat...aku jalan sorg je,xtau nak pi mne. Azhar msg aku.dia ckp di tggu kat krusi dpn library….dia pon xde mmber nak pi memane kot.hahahaha…so aku pi la kat dia.time tu kitorg pose sunat la kononnye.mmg da plan nak pose sunat isnin time ahad malam tu.tup2 Azhar ckp xtau nk pi lepak mane so dia ajak la mkn.aku mule2 xnk ar.konon xnk batalkan pose…tp aku ckp perut sakit.lapo…haha….pastu dia ckp, nak pose tp ckp lapo,bek pi mkn jer,,,,yg wajib pon xbuat,nak buat sunat plak.so,kitorg pi la mkn…batal la pose.hahahaha…mkn kat Kafe B time tuh… Pas mkn tu punyer la xtau nak pi mne lagi…kitorg pon pi la main lift.kat bangunan kelas tu ade lift…so kitorg naik la.sje je buat keje x brpaedah….haha…setiap satu tingkat tu kitorg tekan button tu.so satu2 tingkat lift tu berenti.naik turun naik turun,sampai ade sorg pnsyarah ni nampak dari jauh….dia tgur kitorg dari jauh.apelagi…..cabut ar.kitorg pi kat tgkat atas skali.n lpak kat ctu je. Kat koridor ats tu pmndangan dia cantik.mghadap ke ladang sawit,…nmpk la brbukit bukau ladang tuh….tetibe ade sekor burung ni trbang ke arah aku.dekat giler mcm nak lnggar batang idong aku lak…kuang ajar tol.aku pon tunduk ar ngelak…Si Azhar dah gelak2 time tu…hahahaha…mmg lawak ar klu ingat blik…

Tapi aku x brape ingat la….sbb ade 1 time tu kitorg bdk LA2 ni (tutor 7 sampai 12), kne pi LH2 klu xsilap ari isnin tu sbb ade lecture kat ctu. N di sbbkan aku xd mmber, aku pi la dudok kat blkg dlm hall tu…kt blkg tu ade la geng2 Usop n sape lgi tah.dorg ok je…aku pon sembang je la ngn dorg. Pastu time abis tu, kitorg rehat. Aku n geng2 Usop ni pi la mkn kt Kafe B…beratur time tu nak makan.kitorg dok same2…pastu aku ternampak la budak gemok sorang ni…sape lagi, Si Syed la…dia mkn sengsorang.aku  ingat lagi,dia pakai kemeja biru,dgn berpeluh2 nye. Dia mkn smbil lap peluh….pstu ade la burung2 datang bertenggek kat meja yg dia mkn tu. Aku tgk dia da mcm bela burung2 tu dah,,,hahaha…time tu menyampah giler aku tgk dia.mmg anti btol aku aku kat dia… Tp tu la…aku x ingt yg mne 1 jd dulu ari Isnin pagi mggu kedua tu….same ade, situasi kat LH2 n mkn kat Kafe B nmpak Syed atau masuk kelas tutor n lepk ngn Azhar,,,,erm…konpius konpius…

Sampai cni jer dulu....nanti aku update lagi....cter panjang2 jenuh beb nak menaip.da pukol 5pgi dah pon.ngantuk.hahahahaha...k bye,..tdo dulu...nite

No comments: